Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sportinterjú Papp Péterrel

2020.04.20

A szél hátán

Interjú Papp Péter 11.C osztályos tanulóval

-Mikor és hogyan ismerkedtél meg a vitorlázással?

-Részt vettem egy-két vitorlástáborban, aztán 2009-ben kaptam egy hajót a szüleimtől, és nagyon jó szabadidős programnak tűnt. Mindez a Fertő-tó közelsége miatt történt. Le is igazoltam a SÉP SE-be, és ott indultam el az első versenyemen is. Nem kellett sok idő, míg megtanultam az alapokat. A szüleimmel elég sokat jártunk a Fertőre, aztán apa felvetette, hogy mi lenne, ha vitorláznék. Az optimist hajóosztályban kezdtem, és a 2017-es évben még ezzel versenyeztem.

-Amikor kezdted, hogy álltál hozzá a sporthoz?

-Kicsi voltam, sok szabadidőm volt és szerettem a vizet, mindig is vízkedvelő voltam.

-Most hogy állsz hozzá?

-Elfoglaltabb vagyok, de mindig ki tudok menni a természetbe egy picit haverokkal vagy a családdal vitorlázni egyet, nagyobb hajóval. Szívesen megyek arra az öt magyar versenyre, amik lenni szoktak. Keresem a kihívást.

-Hogyan tudod beosztani az idődet, hogy tanulásra is maradjon?

-Edzéseim csak ritkán vannak, versenyek előtt, szóval azzal nem szokott probléma lenni. Ha versenyre megyek, akkor hiányzom az iskolából több napot, általában hármat. Elnézőek a tanárok, marad időm pótolni. Olyankor kicsit belehúzok, leülök, megtanulom és megírom az elmaradt dolgokat.

-Hogy néz ki egy ilyen versenyre való felkészülés?

-A legfontosabbak, hogy többet pihenek, nem erőltetem meg az izmaimat, nehogy izomlázam legyen. Az edzővel átbeszéljük a másnapot. Gondolatban csak a vitorlázáson jár az eszem. Felkészítem a hajómat, polírozom, lemosom, és átnézem a felszereléseket. Megnézem az időjárás-előrejelzést, a nevezési listát és hogy kik az ellenfelek.

-Van példaképed? Ha igen, ki az és miért?

-Ha a vitorlázásból kell mondani, akkor Berecz Zsombor. Mindig pozitívan áll a dolgokhoz, és nagyon keményen edz a családja mellett. Szerény annak ellenére, hogy világbajnok, illetve olimpikon. 100%-osan büszke arra, hogy magyar színekben versenyez.

-Mi a legnagyobb célod, amit el akarsz érni?

-Egyelőre Magyarországon az első három versenyző között lenni. Akár országos bajnokságot nyerni. Ezen kívül nemzetközi szinten az első negyedben végezni, ha mennék esetleg külföldi versenyre, de mostanában csak itthon indulok.

-Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?

-Talán arra, hogy kétszer is válogatott lettem, és végigcsináltam a válogatót.

-Van olyan szokásod, amit minden verseny előtt csinálsz?

-Este sétálgatok egyet a vízparton.

Sok sikert kívánok a további versenyeken is!

 

Szabó Kamilla (8.B)

kamilla_papppetervitorlas.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.